Nedves Falak?

Országosan vállalunk rozsdamentes acéllemezzel történő szigetelést! Az alászigetelést legtöbb esetben utólag végezzük el meglévő épületek falain. Csongrád megyében egyéb munkákat is vállalunk!

Térbeton és járdák készítése

Az építések alapját a beton képezi, amelynek legfontosabb összetevője a cement. A választásának fontossága abban rejlik, hogy milyen betonkeveréket lehet vele könnyen és gyorsan elkészíteni. A családi házak kültéri járófelületének betonozásánál olyan cementet kell választani, amely biztosítja a beton magas korai és végszilárdságát, valamint alacsony zsugorodásával segíti a járófelület repedésmentességét és időjárásállóságát.
A betonozás megkezdése előtt ellenőrizni kell, hogy rendelkezésre állnak a szükséges alapanyagok, munkaerő és eszközök. Az alapozó felületnek előzetesen tömörnek és stabilnak kell lennie. A járdák fagyállósága érdekében kiemelten fontos a csapadékvíz ideális elvezetése, amelyhez 1,5-2% keresztlejtést kell biztosítani a járdán. A beépített betonvasakat elmozdulás-mentesen kell elhelyezni a megfelelő pozícióban. A betonozás során fontos a beton megfelelő tömörítése. A betonozás után a lehető leggyorsabban, de legkésőbb 6-8 órán belül el kell kezdeni a beton utókezelését, amit legalább 7 napig fenn kell tartani. 
A beton szilárdulásához vízre és időre van szükség. Amennyiben a betonban lévő víz túl hamar kipárolog, akkor a cement nem tud megfelelően megkötni, így az elkészült beton veszít a szilárdságából és a tartósságából. A nagymértékű és gyors vízveszteség következménye a beton repedezettsége. Ha tartós és repedésmentes homogén felületet szeretne készíteni, akkor különösen fontos a betont megvédeni a gyors kiszáradástól. Ezt megteheti fóliatakarással, folyamatos locsolással vagy teljes elárasztással, esetlegesen speciális párazáró adalékszerek használatával. A beton utókezelését célszerű minél tovább, de legalább 7 napig fenntartani. Minél hosszabb a beton utókezelése, annál tartósabb, erősebb, jobb szerkezetet fog kapni.

Kérdezze a szakembert >

Térkép

Image
Cím

6724, Szeged
Cserzy M. u. 30/B

Telefon

+36 30 851 8118


Email

info kukac alaszigeteles.hu