Nedves Falak?

Országosan vállalunk rozsdamentes acéllemezzel történő szigetelést! Az alászigetelést legtöbb esetben utólag végezzük el meglévő épületek falain. Csongrád megyében egyéb munkákat is vállalunk!

Burkolási munkálatok

A profi burkolás nélkülözhetetlen segédanyagai a vízszigetelés, aljzatkiegyenlítés, egy jó ragasztó és fuga. A nem megfelelő burkolási segédanyagok kiválasztásán az építkezés vagy felújítás sikere is múlhat.

Bármilyen fajta burkolólappal tervezzük a felújítást, elengedhetetlen mellé megvásárolnunk a megfelelő segédanyagokat. A burkolatok tartóssága javarészt a felhasznált ragasztó, fuga, vízszigetelési és aljzatkiegyenlítő anyagoktól függ.
A nagy vízterheléssel rendelkező helyiségek falainak, aljzatainak szigeteléséhez rendkívül fontos a megfelelő vízszigetelés kiválasztása. A kenhető vízszigetelés nagy választékban érhető el a piacon, fontos tehát tudnunk a termékek technikai jellemzőit.

Burkolás előtt elengedhetetlen a víz ellen védekezni; ha nem tesszük, a víz hatalmas károkat okozhat. Ha falba vagy padlóba jut, penészesedéshez vezethet, ha befolyik a burkolat réseibe, a burkolat felfagyhat, kirepedezhet.

A vízszigetelés kiválasztásakor fontos, hogy meghatározzuk, hogy az egyes helyeken milyen nedvesség-igénybevételre kell terveznünk a vízszigetelést. A jó minőségű vízszigetelő anyag alkalmas padlóra és falakra egyaránt.
A jó burkolás alapja a jó állapotú aljzat. Egyértelműen kijelenthetjük, hogy a burkolat élettartama függ a lapok leragasztásának minőségétől, a ragasztás technológiájától és a felhasznált anyagok minőségétől. Burkolás előtt minden esetben meg kell vizsgálnunk az aljzatot, és az esetleges hibákat javítani kell. Az aljzatkiegyenlítő kül- és beltéri felhasználásra is alkalmas, nagyban befolyásolja egy burkolat ragasztásának minőségét. Amikor az egyes helyiségek között a szintkülönbség 4 mm-nél nagyobb, aljzatkiegyenlítő habarccsal kell szintbe hozni.
A megfelelő ragasztó kiválasztása burkoláskor korántsem könnyű feladat. Egyáltalán nem mindegy, hogy hol használjuk, milyen méretű a lap, amivel burkolunk, kül- vagy beltérben használjuk, falat vagy padlót burkolunk. A jelenleg forgalomban lévő ragasztókba a cementen és homokon kívül számos töltőanyagot tesznek, ezzel javítva a ragasztó fizikai tulajdonságait, növelve ezzel a ragasztók tapadóképességét, és a burkolatok mozgásából származó feszültségek elviselését. A ragasztó megnövelt tapadóképessége egyszerűbbé és könnyebbé teszi a burkolók munkáját is. Kültéri burkoláskor a kiválasztott ragasztó flexibilis és fagyálló legyen. Ez nagyon fontos, ugyanis ha a fagyálló ragasztó nem flexibilis, a burkolat elválik a felülettől.
Gondolhatjuk, hogy a fuga kiválasztása már sétagalopp. Ez azonban egyáltalán nem ilyen egyszerű. A fuga kiválasztásához ismernünk kell a járólap vagy csempe anyagát. Tudnunk kell, hogy milyen anyagot fugázunk, hiszen a fuga tulajdonságait a burkolat szívóképességéhez állítják be. Hogy mekkora egy burkolat szívóképessége, azt a különböző gyártási eljárások, a burkolat anyagainak összetétele határozza meg. A burkolat lehet szívóképes, gyengén szívóképes vagy nem szívóképes. A kerámia szívóképessége (vízfelvételi képesség) magasabb, mint 10%, ami azt jelenti, hogy szívóképes anyag. Az égetett kerámiák szívóképessége 3% alatt van, tehát ezeket a gyengén vagy egyáltalán nem szívóképes kategóriába soroljuk. Manapság már bármilyen fugaszínt választhatunk.

Kérdezze a szakembert >

Térkép

Image
Cím

6724, Szeged
Cserzy M. u. 30/B

Telefon

+36 30 851 8118


Email

info kukac alaszigeteles.hu